Sommarsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarsallad

Intressant sallad med romansallad, mango, vårlökar, kikärter, cocktailtomater och rostade cashewnötter. Sommarsalladen är god att äta till avokadoröra, mangochutneydressing, pitabrödkrutonger till tandoorikyckling i ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa salladen och riv i bitar. Blanda med rucola och spenat.
  2. Skala och skär mangon i cm-stora bitar, alt tina mangon. Ansa och skiva vårlöken.
  3. Häll av kikärterna. Halvera tomaterna. Blanda alla ingredienser i en stor skål.
  4. Rosta nötterna i en torr het stekpanna.
  5. Servera nötter, Avokadoröra, Mangochutneydressing, Pitabrödkrutonger och sallad i separata skålar till Tandoorikyckling i ugn.

Tips

Förberedelser
1 dag innan: Ansa och riv salladen, skölj den i kallt vatten och lägg i tät burk eller i täta plast påsar.
2 timmar innan och precis innan servering: Skär mangon i bitar och blanda salladen, förvara med plastfilm på tills den ska serveras. Strö över nötterna precis innan salladen ska serveras.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 rosésalladshuvud
  • 70 g ruccola
  • 70 g färsk spenat
  • 1 paket fryst, tärnad mango eller färsk, hel mango (1 paket motsvarar 1 hel mango)
  • 5 vårlökar
  • 300 g kokta kikärter
  • 1 ask cocktailtomater (à 250 g)
  • 2 dl cashewnötter till servering
Lägg till i inköpslistan