Sojakyckling med bellaverde och sesammajonnäs

1
0 Klimatsmart
Sojakyckling med bellaverde och sesammajonnäs

Att smaksätta med soja och sesamfrön kan göra vilken rätt som helst lite asieninspirerad! Kycklingen får stekas och puttra runt i den lite salta sojasåsen, och till det har du snabbt blandat ihop en sesamsmakande majonnäs, vilket passar utmärkt ihop till både kycklingen och middagens grönsaker!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2020

Sojakyckling med bellaverde och sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur
2 msk
sesamfrö
2 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar
4
snabbfilé av kyckling
2 tsk
olja
2 msk
japansk soja
1/2 dl
vatten
200 g
bellaverde
100 g
ärtskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Smaka gärna upp majonnäsen med lite sesamolja eller srirachasås.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2808 KJ / 670 kCal
Fett 42 g
Salt 3 g
Kolhydrater 32 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept