UNDER 30 MIN | Medel

Sojakyckling med bellaverde och sesammajonnäs

Att smaksätta med soja och sesamfrön kan göra vilken rätt som helst lite asieninspirerad! Kycklingen får stekas och puttra runt i den lite salta sojasåsen, och till det har du snabbt blandat ihop en sesamsmakande majonnäs, vilket passar utmärkt ihop till både kycklingen och middagens grönsaker!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda sesamfrö och majonnäs, smaka av med salt och peppar.
  3. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden.
  4. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 4 minuter. Sänk värmen och häll över sojan och vattnet. Låt vätskan nästan koka in.
  5. Koka bellaverden i 3 minuter.
  6. Servera kycklingen med bulgur, bellaverde, ärtskott och sesammajonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Smaka gärna upp majonnäsen med lite sesamolja eller srirachasås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 dl majonnäs
  • salt
  • peppar
  • 4 snabbfilé av kyckling
  • 2 tsk olja
  • 2 msk japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 200 g bellaverde
  • 100 g ärtskott

Näringsvärde
Per portion

Energi 2808 kJ / 670 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept