Snabba köttgrytan med ärter och ris

249
5
Snabba köttgrytan med ärter och ris

Köttgrytan för dig som vill att det ska gå snabbt i köket. Grytan gör du enkelt genom att steka lök och skinka tillsammans i en panna tills det fått en gyllene färg. Häll i den mustiga paprikasoppan och låt detta få sjuda ihop. Servera köttgrytan med nykokt ris och gröna ärter som tillbehör.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Snabba köttgrytan med ärter och ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
1
rödlök
ca 600 g
strimlad färsk skinka
2 msk
olja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
390 g
paprikasoppa
1/2
påse gröna ärtor (à 500 g)

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med 1/2 tsk rosmarin (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

249

Kommentarer

Emelie

2/27/2020

Enkelt, snabbt och gott!

Linnea

10/16/2019

Bra vardagsmat när det ska gå snabbt. Men som vanligt med Icas recept krävs att man kryddar upp för att få mer smak. Lite buljong. Vitlök. Örter gjorde det bättre

Camilla

3/31/2017

Riktigt smaklöst och trist!

Näringsvärde per portion

Energi 2182 KJ / 517 kCal
Fett 14 g
Salt 8.28 g
Kolhydrater 58.1 g
Protein 34.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept