Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN |

Snabba köttgrytan med ärter och ris

Köttgrytan för dig som vill att det ska gå snabbt i köket. Grytan gör du enkelt genom att steka lök och skinka tillsammans i en panna tills det fått en gyllene färg. Häll i den mustiga paprikasoppan och låt detta få sjuda ihop. Servera köttgrytan med nykokt ris och gröna ärter som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset. Läs på förpackningen hur man gör.
  2. Skala och skär löken i stora bitar (som lätt kan petas bort för den som inte gillar lök).
  3. Stek lök och skinka i oljan i en stekpanna tills skinkan får lite färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Häll paprikasoppan i stekpannan och sänk värmen. Låt sjuda ca 5 minuter under lock.
  5. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera grytan med ris och ärter.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Tips

Smaksätt grytan med 1/2 tsk rosmarin (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 1 rödlök
  • ca 600 g strimlad färsk skinka
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 390 g paprikasoppa
  • 1/2 påse gröna ärter (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2182 kJ / 517 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer