Snabba köttgrytan med ärter och ris

255
7
Snabba köttgrytan med ärter och ris

Köttgrytan för dig som vill att det ska gå snabbt i köket. Grytan gör du enkelt genom att steka lök och skinka tillsammans i en panna tills det fått en gyllene färg. Häll i den mustiga paprikasoppan och låt detta få sjuda ihop. Servera köttgrytan med nykokt ris och gröna ärter som tillbehör.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Snabba köttgrytan med ärter och ris

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
1 rödlök
ca 600 g strimlad färsk skinka
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
390 g paprikasoppa
1/2 påse gröna ärtor (à 500 g)

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med 1/2 tsk rosmarin (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

255

Kommentarer

Madeleine

2021-12-02

Ganska trist trots extra kryddning/tillägg. Men smidigt var det iallafall.

Martin

2021-11-25

Hej! Det här receptet saknar lite innehåll.

Redaktionen ICAse

2021-11-26

Hej Martin! Vad är det du tycker saknas? OM du inte ser hela receptet så prova att refresha. Lycka till! Hälsningar Michelle

Emelie

2020-02-27

Enkelt, snabbt och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2182 KJ / 517 kCal
Fett 14 g
Salt 8.28 g
Kolhydrater 58.1 g
Protein 34.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden