Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabba gulaschen

En härligt mustig gulasch som smakar som ett långkok men tillagas i ett nafs. Grytan är full av härliga smaker från kummin, persilja och tomat. Paprikorna tillför både sötma, färg och en massa nyttiga vitaminer. Servera gulaschen med fluffigt ris, en klick frisk crème fraiche och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Bryn löken i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills löken börjar få färg. 
  3. Pressa i vitlök och rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och låt koka upp.
  4. Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna. Lägg över den i grytan och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan.
  6. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  7. Servera gulaschen med ris, paprika och crème fraiche och strö över persilja.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktiosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Smaka gärna av gulaschen med cayennepeppar och låt paprikabitarna koka med cirka fem minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk hel kummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • ca 500 g nötfärs
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 gula paprikor
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2972 kJ / 710 kCal