Snabba gulaschen på nötfärs
En härligt mustig gulasch på nötfärs som smakar som ett långkok men tillagas i ett nafs. Grytan är full av härliga smaker från kummin, persilja och tomat. Paprikorna tillför både sötma, färg och en massa nyttiga vitaminer. Servera gulaschen med fluffigt ris, en klick frisk crème fraiche och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
1/2 tsk hel kummin
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
ca 500 g nötfärs
salt och peppar
1/2 kruka persilja
2 gula paprikor
2 dl crème fraiche
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktiosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Smaka gärna av gulaschen med cayennepeppar och låt paprikabitarna koka med cirka fem minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2972 KJ / 710 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Kommentarer
Kan inte kallas gulasch, snarare smaklös köttfärssås. Saknas inte något, eller så receptet felaktig?
Gunilla
2023-02-07Väldigt missvisande att kalla det här för gulasch. Men helt ok som köttfärssås med ris.
Amona
2022-10-03Stående i vår matplanering. Gott!
Jenny
2018-06-28