Snabb fiskgryta med grädde och vitt vin

Fiskgryta är ett gott och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. Med frysta laxtärningar och blåmusslor går det hur smidigt som helst att laga denna mustiga gryta! Grytan får även smak av purjolök, vitlök, chili, morot, vitt vin och grädde. Servera tillsammans med en krämig saffransaioli!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera innehållet i fonden och aiolin.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs och tillsätt saffran, vitlök, salt och peppar.
Näringsvärdet är exkl. aioli.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jätte god! Denna kommer vi äta igen och igen och igen…
Helen
2023-03-29Mycket trevligt recept! Gott med en surdegsbaguette till!
Malvina
2023-01-08Tog mer grädde, mindre ärtor
Elisabeth
2022-08-20