Snabb fiskgryta med grädde och vitt vin

42
4
Snabb fiskgryta med grädde och vitt vin

Fiskgryta är ett gott och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. Med frysta laxtärningar och blåmusslor går det hur smidigt som helst att laga denna mustiga gryta! Grytan får även smak av purjolök, vitlök, chili, morot, vitt vin och grädde. Servera tillsammans med en krämig saffransaioli!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2018

Snabb fiskgryta med grädde och vitt vin

Ingredienser

4 portioner
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 morötter
1 palsternacka
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 dl vatten
1 1/2 msk konc fiskfond
2 dl vispgrädde
1/2 - 1 msk majsstärkelse
300 g frysta laxtärningar
450 g frysta blåmusslor
150 g salladsärtor
salt
svartpeppar
1 dl hackade blandade örter (t ex basilika, persilja och gräslök)

Till servering

saffransaioli

För alla

Kontrollera innehållet i fonden och aiolin.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs och tillsätt saffran, vitlök, salt och peppar.

Näringsvärdet är exkl. aioli.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Elisabeth

2022-08-20

Tog mer grädde, mindre ärtor

Rebecka

2022-07-24

Supergod och gick smidigt att laga uppskattas av hela familjen men struntade i aiolin och hade i mer majsstärkelse och i med hummerfond istället för fisk men det blev lite tager vad man haver

Kerstin

2021-01-16

Supergod. Hoppade över musslor men tog mer vin och grädde. Kerstin Lundin

Näringsvärde per portion

Energi 2639 KJ / 630 kCal
Fett 41 g
Salt 3.73 g
Kolhydrater 21 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden