Fiskgryta är ett gott och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. Med frysta laxtärningar och blåmusslor går det hur smidigt som helst att laga denna mustiga gryta! Grytan får även smak av purjolök, vitlök, chili, morot, vitt vin och grädde. Servera tillsammans med en krämig saffransaioli!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2018
Kontrollera innehållet i fonden och aiolin.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs och tillsätt saffran, vitlök, salt och peppar.
Näringsvärdet är exkl. aioli.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kerstin
1/16/2021Supergod. Hoppade över musslor men tog mer vin och grädde. Kerstin Lundin
Maria
2/19/2020Underbart gott! Hummerfond ist för fiskfond, lite mer grädde lite mer vin. Topp!