Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabb fiskgryta med grädde och vitt vin

Fiskgryta är ett gott och enkelt sätt att äta mer fisk i vardagen. Med frysta laxtärningar och blåmusslor går det hur smidigt som helst att laga denna mustiga gryta! Grytan får även smak av purjolök, vitlök, chili, morot, vitt vin och grädde. Servera tillsammans med en krämig saffransaioli!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen och musslorna.
  2. Skölj, ansa och skiva purjolöken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och hacka chilin. Skala morot och palsternacka och skär i tärningar.
  3. Fräs purjolök, vitlök och chili i smöret ca 5 minuter på låg värme. Tillsätt morot och palsternacka och fräs ytterligare några minuter. Häll på vitt vin, vatten, fond och grädde. Låt koka ca 15 minuter på svag värme. Blanda ut majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner.
  4. Tillsätt lax, musslor och salladsärtor. Låt sjuda ca 5–10 minuter. Smaka av med salt  och peppar. Blanda ner örterna och servera med aiolin.

För alla

Kontrollera innehållet i fonden och aiolin.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut aiolin och välj äggfri majonnäs och tillsätt saffran, vitlök, salt och peppar.

Näringsvärdet är exkl. aioli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 300 g frysta laxtärningar
  • 450 g frysta blåmusslor
  • 150 g salladsärtor
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl hackade blandade örter (t ex basilika, persilja och gräslök)
Till servering
  • saffransaioli
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2639 kJ / 630 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept