Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Smörstekt torsk med remouladsås

(49)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Mums så gott! Den ljuvliga, rimmade torsken steks i smör på medelvärme, vilket ger ett både smakrikt och fast kött. Tillbehören; citron, remouladsås, hyvlade morötter och delikatesspotatis gör det här till en mycket fräsch och tilltalande fiskrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2014
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatisar
  • 1/2 citron
  • 2 morötter
  • salt och peppar
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1/2 cosmopolitan sallad
  • 250 g rimmad torsk
  • 1 tsk smör
  • 1 dl remouladsås
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skär citronen i klyftor.
  3. Skala morötterna och hyvla dem tunt med en potatisskalare. Pressa över lite citron och krydda med salt och peppar. Hacka gräslöken och vänd ner.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Stek fisken i smöret i en stekpanna på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera torsken med potatis, remouladsås, morötter, sallad och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Kocktips: Vänd gärna fisken i mjöl innan den steks.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2728 kJ / 652 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer