Smashed potatoes med tonfisk- och currykräm

12
1
Smashed potatoes med tonfisk- och currykräm

Smashed potatoes är kokt potatis som du krossar innan du lägger in dom i ugnen en liten stund tillsammans med lite olja och ströbröd. Curry och äpple ger en härlig smak till denna superenkla tonfiskröra som även passar utmärkt att servera på knäckebröd som en enkel lunch.

Skriv ut
Smashed potatoes med tonfisk- och currykräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna Amandine eller Marilyn)
1 msk
rapsolja
1 krm
peppar
1/2 dl
panko eller vanligt ströbröd
1
grönt äpple
1 1/2 dl
majonnäs
2
förp tonfisk (à 120 g)
2 tsk
curry
4
snackgurkor
250 g
körsbärstomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Magdalena

6/3/2020

Väldigt god! Snabb att göra, röran skulle göra sig bra i en macka också 😉

Näringsvärde per portion

Energi 2369 KJ / 567 kCal
Fett 30 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept