UNDER 45 MIN | Medel

Smashed potatoes med tonfisk- och currykräm

Smashed potatoes är kokt potatis som du krossar innan du lägger in dom i ugnen en liten stund tillsammans med lite olja och ströbröd. Curry och äpple ger en härlig smak till denna superenkla tonfiskröra som även passar utmärkt att servera på knäckebröd som en enkel lunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Koka potatisen 15 minuter i saltat vatten.
  3. Lägg den kokta potatisen på en plåt. Tryck till ordentligt med handen så att de krossas lätt.
  4. Pensla potatisen med rapsolja, strö på salt, peppar och panko.
  5. Baka potatisen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Riv äpplet grovt på ett rivjärn.
  7. Blanda majonnäs, tonfisk, äpple och curry. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär gurkorna i stavar och tomaterna i halvor.
  9. Servera potatisarna med tonfiskröra, snackgurka och tomater.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna Amandine eller Marilyn)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 1 grönt äpple
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 förp tonfisk (à 120 g)
  • 2 tsk curry
  • 4 snackgurkor
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 2369 kJ / 567 kCal