Smaker från Asien

Bulgogi, pad thai och ramen är rätter som blir mer och mer populära. Här bjuder vi på urläckra recept för dig som vill fylla köket med asiatiska dofter i höst!

För att göra det ännu enklare och godare att laga asiatiskt har Santa Maria tagit fram ett nytt sortiment av nudlar och kryddor som gör matlagningen lätt som en plätt. Testa hemma redan idag! 

Ramen

Vi lagar. Du äter!

Tävla om en asiatisk helkväll hemma i ditt kök!

Tävla här

Wok

Härliga wokrätter proppfulla med goda grönsaker, protein och smarriga såser.

Wok med teriyaki och sesam

Wok med teriyaki och sesam

En härlig asiatisk wok som är lättlagad och supergod! Den färdiga woksåsen har en kraftfull och mustig smak som passar utmärkt till biff men den är även god att blanda med kyckling, fläsk eller svamp. Servera woken med äggnudlar eller ris.

Betyg:
22 röster
Pad Thai

Pad Thai

Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter och en storfavorit även här i Sverige. Nu kan du enkelt laga den hemma! Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med.

Betyg:
247 röster
Kycklingwok med Soy & Sweet Chili

Kycklingwok med Soy & Sweet Chili

Servera en underbart god och lättlagad wok med kyckling, paprika, sockerärtor och strimlad vitkål. En enkel rätt som alla kan hjälpa till att laga. Bryn kycklingen, tillsätt strimlade grönsaker och därefter woksåsen – voilá middagen är färdig på en kvart. Servera med risnudlar, naturligt glutenfria.

Betyg:
14 röster
Wok med fläskfilé och Sweet Soy & Garlic

Wok med fläskfilé och Sweet Soy & Garlic

En snabblagad wok med fläskfilé och grönsaker som får en mild, rund smak av soja och vitlök av den färdiga woksåsen på flaska. Strimla och bryn fläskfilén på hög värme. Woka med strimlad lök och sockerärtor, sojabönor och böngroddar. Häll i såsen, rör om och servera med äggnudlar eller ris. Lätt som en plätt!

Betyg:
8 röster
Wokad kyckling med cashewnötter

Wokad kyckling med cashewnötter

En riktigt god kycklingwok med cashewnötter som lätt kan bli en ny vardagsfavorit! Till kycklingwoken används äggnudlar som tål lite extra värme och har en lång och fast form vilket gör att de blandar ihop sig fint med resten av ingredienserna i wokpannan.

Betyg:
63 röster

Ramen

Kanske den mest popuära soppen just nu! Säg hej till ramen!

Ramensoppa med kyckling

Ramensoppa med kyckling

Ramen är en japansk soppa som innehåller en speciell typ av nudlar som klarar buljongens värme utan att bli svampiga. Det finns massor av olika typer av ramensoppor och de kan innehålla kött, kyckling eller vara vego. Här är ett fantastiskt recept på ramen med kyckling.

Betyg:
42 röster
Ramensoppa med fläsk och ägg

Ramensoppa med fläsk och ägg

Ramen är en japansk klassiker och en riktig höjdare! I det här receptet serveras ramensoppan med knaprigt fläsk och kokt ägg. Ramennudlar är långa och tunna och behåller sin fina fasthet och smak i en varm buljong.

Betyg:
32 röster
Ramen med tofu och shiitake

Ramen med tofu och shiitake

Ramensoppa har på senare år blivit en riktigt populär rätt och vi förstår varför, den här vego soppan med shiitake och tofu får det verkligen att vattnas i munnen! Använd riktiga ramennudlar när du lagar soppan så att de får rätt konsistens i den heta buljongen.

Betyg:
18 röster

Currygrytor och soppa

Låt väldoftande och värmande currygrytor och klassiskern Tom Kah Gai sätta guldkant i höst- och vintermörkret.

Paneng Red Curry

Paneng Red Curry

Paneng med röd curry är en av de mest välkända och älskade rätterna i det thailändska köket. Det är en krämig kycklinggryta med smak av galanga, kaffir lime och ingefära. Färgen är vackert röd! Servera tillsammans med vetenudlar eller ris och om du gillar hetta – addera chili efter tycke och smak.

Betyg:
36 röster
Kycklinggryta Green Curry

Kycklinggryta Green Curry

Kycklinggryta med grön curry som smakar fantastiskt och du enkelt tillagar med hjälp av en kryddmix, kokosmjölk och några få ingredienser. Green Curry är en av de mest välkända och älskade thailändska maträtterna. Kycklinggrytan får en härlig smak av kokosmjölk, kaffir lime, ingefära och koriander.

Betyg:
4 röster
Kycklingsoppa Tom Kha Gai

Kycklingsoppa Tom Kha Gai

Bjud på en härlig Tom Kha Gai soppa med de rätta asiatiska smakerna! Kryddblandningen ger soppan en härlig smak av ingefära, koriander och fisksås. Soppan är mycket lättlagad och förutom kryddan behöver du bara kyckling, grönsaker och kokosmjölk. Middagen blir klar på en kvart!

Betyg:
6 röster

Glasnudelsallad

Om du inte testat glasnudlar i sallad har du missat någonting helt magiskt!

Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Glasnudlar gör sig fantastiskt bra i sallader med smakrik dressing. I det här receptet består dressingen av lime, rörsocker, fisksås, risvinäger och chilipeppar. Låt nudlarna ”marinera” lite i dressingen innan servering för en extra smarrig smakupplevelse.

Betyg:
86 röster

Bulgogi & Satay

Koreansk bulgogi är perfekt att servera som förrätt eller plockmat på buffén. Chicken Satay är smarriga kycklingspett som serveras med jordnötssås och ris.

Bulgogi

Bulgogi

Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött och ris med srirachasås i salladsblad. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.

Betyg:
23 röster
Kycklingspett Satay

Kycklingspett Satay

Visst är det gott med asiatiska smaker! Att laga läcker kycklingsatay är enklare än du tror. Satay är smakrika kycklingspett marinerade i milda kryddor, en favorit för hela familjen och en klassiker som du hittar på varje thaimeny. Servera spetten med jordnötssås och ris.

Betyg:
8 röster