Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Små ostpajer

(35)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Detta lantliga recept på ostpaj i portionsstorlek är ett utmärkt val som mingelmat på festen! Tre enkla moment - pajdeg, fyllning och äggstanning och de söta, små pajerna är färdiga att servera dina gäster. Örtkryddorna blir pricken över i:et!

Ingredienser

Portioner: 18 st
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 150 g getostar
  • 1 grillad paprika
  • 20 svarta oliver
  • 1 dl hackad färsk örtkrydda (timjan, basilika eller oregano)
Äggstanning
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm malen peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
  2. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått eller tryck ut degen i engångsaluminiumformat. Låt formarna stå kallt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Fyllning: Riv osten. Skär paprikan och oliverna i bitar, vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  5. Lägg fyllningen i formarna och häll på äggstanningen.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.