Skinkfajitas med paprika och gräddfil

14
1
Skinkfajitas med paprika och gräddfil

Fajitas går lika bra att göra på skinka, fräs bara strimlad färsk skinka med paprika och kidneybönor tillsätt salsasås innan det äts i tortillabröd. Som tillbehör har du lite sallad och gräddfil. Mer komplicerat än så behöver det inte vara!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Skinkfajitas med paprika och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
1 gul paprika
1 röd paprika
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
480 strimlad färsk skinka
1/2 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk spiskummin
1 burk chunky salsa (à 300 g) gärna medium
1/2 förp cosmopolitansallad
8 stora tortillabröd
3 dl gräddfil

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Värm bröden 2 minuter på gallret i ugnen på 150°C.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Jennie

2020-09-16

Gott, t o m den bönskeptiske sonen uppskattade det!

Näringsvärde per portion

Energi 3041 KJ / 724 kCal
Fett 20 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 91 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden