UNDER 30 MIN | Medel

Skinkfajitas med paprika och gräddfil

Fajitas går lika bra att göra på skinka, fräs bara strimlad färsk skinka med paprika och kidneybönor tillsätt salsasås innan det äts i tortillabröd. Som tillbehör har du lite sallad och gräddfil. Mer komplicerat än så behöver det inte vara!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna och skär paprikorna i strimlor.
  2. Häll bönorna i en sil eller durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Stek skinkan i oljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och spiskummin.
  4. Vänd ner paprika och bönor och fräs ytterligare någon minut. Rör ner salsan och låt allt bli varmt.
  5. Ta loss bladen på salladen.
  6. Servera bröden med skinkröran, sallad och gräddfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Värm bröden 2 minuter på gallret i ugnen på 150°C.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
  • 480 strimlad färsk skinka
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk chunky salsa (à 300 g) gärna medium
  • 1/2 förp cosmopolitansallad
  • 8 stora tortillabröd
  • 3 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 3041 kJ / 724 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept