Skånsk äppelkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skånsk äppelkaka

Förbluffande god och snabblagad skånsk äppelkaka. Robusta äpplen och smidigt äppelmos blandas med klassiska sötmandlar. En smaskig äppelkaka, toppad med lättvispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg hälften av ströbrödet i en form. Blanda äpplen, mos, mandel, socker och kanel och lägg i formen.
  3. Strö över resten av ströbrödet och täck med tunna skivor av smöret.
  4. Grädda kakan tills äpplena är mjuka, ca 35 minuter.
  5. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite skrap från en vaniljstång och florsocker.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 äpplen (4 st motsvarar ca 500 g)
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl äppelmos
  • 1 dl rostad och hackad sötmandel
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 50 g smör eller margarin
  • lättvispad grädde till servering
Lägg till i inköpslistan