Skånsk äppelkaka

6
1
Skånsk äppelkaka

Förbluffande god och snabblagad skånsk äppelkaka. Robusta äpplen och smidigt äppelmos blandas med klassiska sötmandlar. En smaskig äppelkaka, toppad med lättvispad grädde.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001

Skånsk äppelkaka

Ingredienser

6 portioner
4
äpplen (4 st motsvarar ca 500 g)
2 dl
ströbröd
2 dl
äppelmos
1 dl
rostad och hackad sötmandel
1/2 dl
socker
1/2 tsk
malen kanel
50 g
smör eller margarin
-
lättvispad grädde till servering

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Mona

2008-11-16

Jag använde mer mandel men rostade de inte. Körde den i matberedaren med kniven direkt o fyllde på med socker o kanel. Serverade vaniljsås med lite vispad grädde i till. MUMS :-) Helt underbart god o dessutom superenkel att göra!

Testa liknande recept