Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd

Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd är en lättlagad rätt med fulländade smaker. Rätten är intensiv i både smak och färg och har en fantastisk doft. Aiolin och vitlöksbrödet är perfekta tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka lök, vitlöksklyfta och det vita från purjolöken. Skiva moroten.
  2. Koka upp vatten med grönsaksbuljongtärningarna och saffran. Lägg i all lök och morotsskivorna och låt koka ca 5 minuter.
  3. Skala räkorna. Låt spadet från musslor och kräftor rinna av.
  4. Blanda ner skaldjuren i soppan strax före servering och låt dem bli varma. Servera skaldjurssoppan med aioli och vitlöksbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 1 morot
  • 12 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1/2 g saffran (à 1/2 g)
  • 500 g färska räkor
  • 1 burk musslor och kräftor (à 360 g)
  • aioli till servering
  • vitlöksbröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 350 kJ / 85 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden