Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd

13
2
Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd

Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd är en lättlagad rätt med fulländade smaker. Rätten är intensiv i både smak och färg och har en fantastisk doft. Aiolin och vitlöksbrödet är perfekta tillbehör.

Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
1 morot
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 g saffran (à 1/2 g)
500 g färska räkor
1 burk musslor och kräftor (à 360 g)
aioli till servering
vitlöksbröd till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Roland

2017-10-23

Det står under ingredienser att spadet från musslorna ska vara med

Redaktionen ICAse

2017-10-30

Hej Roland! Ber om ursäkt för det, spadet ska inte vara med och nu borttaget från receptet. Hälsningar Michelle

Kristina

2013-11-18

Låter gott, men det står inte i receptet om eller när spadet från musslorna ska användas?

Näringsvärde per portion

Energi 350 KJ / 85 kCal
Fett 1 g
Läs mer om näringsvärden