Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
2
Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd

Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd är en lättlagad rätt med fulländade smaker. Rätten är intensiv i både smak och färg och har en fantastisk doft. Aiolin och vitlöksbrödet är perfekta tillbehör.

Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1/2   purjolök
1   morot
12 dl  vatten
2   grönsaksbuljongtärningar
1/2 g  saffran (à 1/2 g)
500 g  färska räkor
1   burk musslor och kräftor (à 360 g)
aioli till servering
vitlöksbröd till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Det står under ingredienser att spadet från musslorna ska vara med

Roland

2017-10-23

Hej Roland! Ber om ursäkt för det, spadet ska inte vara med och nu borttaget från receptet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-10-30

Låter gott, men det står inte i receptet om eller när spadet från musslorna ska användas?

Kristina

2013-11-18

Näringsvärde per portion

Energi350 KJ / 85 kCal
Fett1 g

Testa liknande recept

Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspasta med skaldjur
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Musslor med limeaioli
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med Smögenröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjursrisotto
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plockig skaldjursgryta med rostade grönsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga