Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd

Skaldjurssoppa med aioli och vitlöksbröd är en lättlagad rätt med fulländade smaker. Rätten är intensiv i både smak och färg och har en fantastisk doft. Aiolin och vitlöksbrödet är perfekta tillbehör.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
1 morot
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 g saffran (à 1/2 g)
500 g färska räkor
1 burk musslor och kräftor (à 360 g)
aioli till servering
vitlöksbröd till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi350 KJ / 85 kCal
Fett1 g
Kommentarer
Det står under ingredienser att spadet från musslorna ska vara med
Roland
2017-10-23Hej Roland! Ber om ursäkt för det, spadet ska inte vara med och nu borttaget från receptet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-30Låter gott, men det står inte i receptet om eller när spadet från musslorna ska användas?
Kristina
2013-11-18