Sjömansbiff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sjömansbiff

Gör Blekinges traditionella landskapsrätt med detta recept på robust Sjömansbiff. Varva potatis, lök och kött i en gryta och låt sedan din gryta småkoka med öl, aromatisk timjan och lagerblad. Servera din välsmakande Sjömansbiff direkt ur grytan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i tunna skivor.
  2. Bryn löken i 1/2 av smöret. Ta upp löken. Bryn sedan köttet på båda sidorna i resten av smör.
  3. Varva potatis, lök och kött i en gryta. Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Häll på öl och vatten blandat med fond. Tillsätt lagerbladet. Låt småkoka under lock ca 45 minuter eller tills köttet känns mört.
  4. Servera direkt ur grytan och garnera med hackad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 4 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 500 g lövbiff
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 flaska mörkt öl (à 33 cl)
  • 2 dl vatten (till fonden)
  • 1 1/2 msk konc oxfond
  • 1 lagerblad
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan