Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Shrikand med saffran

Shrikand med saffran är en mycket smakfull dessert. Både snabb och lättlagad. Kardemumma och saffran är en oslagbar kombination tillsammans med de rostade pistagenötterna.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 små glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda saffran med kokhett vatten.
  2. Rör ner detta i mezeyoghurt, tillsammans med socker och kardemumma.
  3. Fördela i små skålar och strö över rostade, grovt hackade pistaschnötter.

Ingredienser

Portioner: 8 små glas
  • 1/4 g saffran (1/4 g motsvarar 1/2 paket)
  • 2 msk kokhett vatten
  • 5 dl mezeyoghurt
  • ca 1/2 dl socker
  • 2 1/2 krm kardemumma
  • rostade, grovt hackade pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?