Senapsströmming | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapsströmming

God senapsströmming med perfekt smak av senap och finhackad dill. Dessa goda strömmingsfiléer passar utmärkt till midsommar, påsk, jul eller på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dra bort skinnet på strömmingen/sillen. Torka av filéerna och frys in dem för att bli av med ev parasiter.
  2. Tina strömmingen/sillen. Blanda samman vatten, salt och ättiksprit och låt fisken ligga i det i 6 timmar.
  3. Blanda under tiden samman alla ingredienser till såsen i en bunke. Häll i oljan lite i taget. Smaka av.
  4. Lägg i sillen och låt stå i 1-2 dygn innan den serveras.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g strömmingsfiléer eller små sillfiléer
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 msk salt
  • 3 msk ättiksprit
Sås
  • 1 dl hushållssenap
  • ev 1 tsk grovkornig senap
  • 2 1/2 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald vitpeppar
  • 1 msk ättiksprit
  • 1/2 dl finklippt dill
  • 1 1/2 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan