Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Senapssill

Här är ett enkelt recept på hemmagjord och sötsyrlig senapssill. Senapssillen kräver 1 dygn i kylskåp för att få fram alla trevliga och njutbara smaker och den är mycket godare än den du köper i affären. En given klassiker på julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda senap, socker, salt och ättiksprit. Tillsätt vatten, grädde och olja medan du vispar tills såsen tjocknar. Blanda ner dill.
  2. Ta upp sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär dem i mindre bitar. Varva sås och sill. Låt den stå minst ett dygn före servering.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 8 inlagda sillfiléer (8 st motsvarar ca 500 g)
  • 6 msk svensk senap
  • 1 dl dijonnaise (fransk majonnässenap)
  • 5 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk matolja
  • 2 dl finhackad dill
Lägg till i inköpslistan