Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sellerisallad

Härligt lättlagad och nyttig sallad på stjälkselleri, äggulor, fransk senap, endiver och crème fraiche. Sellerisalladen garneras med grovhackade valnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och skölj sellerin. Skär den sedan i små bitar, ca 1/2 cm tjocka. Skölj igen genom durkslag i iskallt vatten. Låt rinna av ordentligt.
  2. Blanda äggulor, senap, citronsaft och salt i en mixerskål och kör mixern på högsta hastighet medan oljan tillsätts i en tunn stråle. När såsen är färdig ska den vara rejält tjock. Blanda i crème fraiche och selleri.
  3. Skär rotstocken ur endiven och plocka isär den. Låt bladen ligga en stund i isvatten (för krispigheten). Lägg bladen runt kanterna på ett fat och lägg sedan sellerisalladen i mitten.
  4. Grovhacka nötterna och garnera med det.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 2 rejäla stånd stjälkselleri
  • 2 äggulor
  • 1 dl fransk senap
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 4 dl neutral olja
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 endiver
  • 1 dl valnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?