Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Seabreeze-bål

Ett superenkelt recept på en fruktig seabreeze-bål att servera till fest. Du gör bålen av tranbärsjuice, grapefruktjuice, grapefrukt, vodka och mynta. Frisk och svalkande!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda juicerna i en stor karaff eller skål.
  2. Skär grapefrukt i skivor. Lägg dem i bålen.
  3. Servera med isen i glasen eller i bålen.
  4. Med alkohol: Blanda hälften av bålen i en separat karaff och tillsätt vodka. Garnera med skivad apelsin, i stället för blodgrapefrukt, och lite färsk mynta.

Tips

Servera isen separat om gästerna droppar in lite då och då. Blanda den annars med bålen. Ju mer is du använder, desto långsammare smälter den.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 dl tranbärsjuice
  • 5 dl blond grapefruktjuice
  • 2 grapefrukter eller apelsin (om alkohol tillsätts)
  • 3 l is
  • ev 2 dl vodka
  • ev färsk mynta
Lägg till i inköpslistan