Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Schwarzwaldtårta

En riktigt mäktig och fantastiskt god tårta med smak av blockchoklad och vispgrädde. Schwarzwaldtårtan uppskattas lika mycket av stora som av små. Perfekt att servera till kalaset eller högtidsdagen!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta havregrynen i en torr het stekpanna tills de får en aning färg. Se upp, för de kan lätt brännas! Låt grynen kallna
  3. Smält matfettet och häll det över havregrynen. Tillsätt socker, maizena och bakpulver. Vispa upp ägget och tillsätt det.
  4. Rita 3 cirklar med ca 21 cm diameter på bakplåtspapper (för 10 bitar). Fördela smeten i ett tunt jämnt lager på varje cirkel. Grädda 6-8 minuter mitt i ugnen.
  5. Låt bottnarna svalna plant. Dra försiktigt loss papperet.
  6. Smält blockchokladen och bre ut den till ett tunt lager på bakplåtspapper. Dra med en gaffel om du vill ha ett vågmönster. Låt chokladen stelna svalt, men skär rutmönster innan den är riktigt hård.
  7. Fyllning: Vispa grädden till fast skum och smaksätt med vaniljsocker.
  8. Spritsa eller bre ut fyllningen mellan bottnarna och ovanpå tårtan.
  9. Garnera med chokladbitar. Servera tårtan inom de närmaste timmarna, eftersom bottnarna blir mjuka om de får vänta länge.

Tips

Den som inte tål mjölk kan göra botten till "schwarzwaldtårta" med mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 2 dl havregryn (2 dl motsvarar ca 70 g)
  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
Fyllning
  • 5 dl mellan- eller vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
Garnering
  • 150 g mörk blockchoklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?