Schnitzel med mos

2
0
Schnitzel med mos

Klassikern schnitzel går aldrig ur tiden – till denna rätt ihop med fluffigt potatismos och dragonsås. Schnitzeln ska stekas i några minuter på vardera sida och dragonsåsen görs på grädde, mjölk, majsstärkelse, dijonsenap och dragon. Potatisarna till moset ska mosas ihop med mjölken och vispas sedan luftigt. Hoppas maten ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2019

Schnitzel med mos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt
peppar

Dragonsås

2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 msk dijonsenap
1 tsk dragon
600 g skinkschnitzel
1/2 msk olja
150 g sockerärtor

För alla

Kontrollera noga innehållet på schnitzelförpackningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden, smör och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Dubbelpanera gärna schnitzeln.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2437 KJ / 582 kCal
Fett 24 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 49 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept