Schnitzel med kaprisdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Schnitzel med kaprisdipp

Ljuvlig skinkschnitzel som paneras i mjöl, ägg och ströbröd och steks krispigt gyllenbrun i pannan! Till köttet serveras nykokt potatis, broccoli, syrliga citronklyftor och härligt salt kaprisdipp – en fantastisk smakkombination!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Skala eventuellt stammen på broccolin med en potatisskalare och skiva stammen. Skär ner resten i små buketter.
  2. När potatisen har några minuter kvar, lägg i broccolin och koka ytterligare ca 3 minuter. Häll sedan av kokvattnet och lägg på ett lock så det håller sig varmt.
  3. Kaprisdipp: Grovhacka kaprisen och blanda den med kvargen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Schnitzel: Salta och peppra köttet. Vänd köttet först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  5. Stek köttet i matfettet ca 5 minuter på varje sida så att det får en gyllenbrun och krispig yta.
  6. Servera schnitzeln med potatis, broccoli och citronklyftor.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix. Använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd kvarg och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
Kaprisdipp
  • 3 msk kapris
  • 2 dl kvarg
  • salt och peppar
Schnitzel
  • ca 600 g skinkschnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3161 kJ / 757 kCal