Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Schnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Wienerschnitzel är en av det österrikiska kökets främsta specialiteter. Av tradition ska schnitzel göras på kalv, men skinkinnanlår av gris går också bra. Skär upp schnitzeln lite på snedden. Perfekt att dippa i en smakrik ansjovis- och kaprisröra.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med ansjovis- och kaprisdippen. Skala, dela och finhacka löken. Hacka ansjovisen. Rör ihop med övriga ingredienser. Krydda med peppar.
  2. Banka ut en köttskiva i taget med en kastrull eller kavel på en skärbräda, de ska bli 2–3 mm tunna.
  3. Blanda mjölet med salt och peppar i en djup tallrik. Vispa upp ägg i en annan tallrik och häll ströbröd i en tredje tallrik.
  4. Vänd köttet först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd.
  5. Hetta upp rikligt med smör och olja i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 minuter på varje sida på medelvärme (det ska nästan bli som att man friterar dem).
  6. Skär ev schnitzeln i sticks. Strö över persilja.
  7. Servera med ansjovis- och kaprisdippen samt citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri mjölmix/Pofiber och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfria produkter av ströbröd, matfett, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfritt ströbröd och matfett. Byt ut gräddfil och crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör
  • rapsolja
  • citronklyftor och hackad färsk persilja till servering
Ansjovisdipp
  • 1/2 rödlök
  • 6 ansjovisfiléer (eller 1 1/2 msk sardellcrème, för 4 portioner)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl små kapris
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2449 kJ / 585 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept