Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sardell "pan con tomate"

Himmelsk tomatröra att servera på en bit surdegsbröd med sardellfiléer och gräslök. Enkelt att tillaga och gott att servera till dina gäster innan middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv tomater grovt på rivjärnet. Lägg i en mindre sil och låt rinna av.
  2. Blanda ihop tomatröran med brödinkråmet. Smaka av med salt, svartpeppar och olivolja.
  3. Rosta brödskivorna och skär i mindre bitar.
  4. Fördela tomatröran på brödet. Servera med 1/2 sardellfilé på varje bit och garnera med finskuren gräslök.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 3 tomater
  • 1 1/2 dl grovrivet inkråm av bröd
  • 5 skivor surdegsbröd
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk sardellfiléer
  • gräslök till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?