Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sangria

Sangria, en delikat och spännande dryck för varma dagar. Kanelstång - trevlig och tilltalande krydda som ger en bra smak till den simmiga lagen, som får svalna innan rödvinet blandas ner. En fantastisk törstsläckare med skivor av citron och apelsin.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 stora glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker, kanelstång och muskot. Rör tills sockret löst sig. Låt svalna något.
  2. Häll på vin och lägg i skivor av frukten. Låt stå kallt i kylskåp i en halvtimme, gärna längre.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 stora glas
  • 1 l rödvin (t ex Castillo Gredos Tinto nr 12727)
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 2 krm finriven muskot
Frukter
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 äpple
Lägg till i inköpslistan