Saltrostade mandlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Saltrostade mandlar

Här är ett busenkelt och smarrigt recept på saltrostade mandlar. Ett utsökt och nyttigt godis eller tilltugg. Allt du behöver är sötmandel, en skvätt olja och flingsalt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sötmandlarna (ev skållade) i en het panna med olja och flingsalt tills de fått fin färg.
  2. Låt svalna på hushållspapper.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Gör i förväg, förvara torrt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g sötmandel
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan