Salta mördegskakor med leverpastej och lingon

Baka salta mördegskakor, bred på en fluffig kräm av vispat smör och leverpastej, toppa med rårörda lingon med portvin och vips har du en lyxig snitt till glöggminglet eller fördrinken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
30 st
Kakor
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
1 1/2 msk honung
1/2 tsk salt
1 äggula
100 g grädd- eller leverpastej
25 g rumstempererat smör
1/2 dl rårörda lingon (se länk i steg 5 för hemgjorda)
1 msk portvin
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri leverpastej.
Näringsvärdet är beräknat per styck på gräddleverpastej.
Gör så här
Tips
Baka kakorna upp till två dagar i förväg, förvara i en lufttät burk i skafferiet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi277 KJ / 66 kCal
Fett5 g
Salt0.5 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentarer