Salsiccia med potatissallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salsiccia med potatissallad

Salsiccia med potatissallad är en mättande vardagsmåltid, där smakrika salsicciakorvar serveras med ljummen potatissallad i smakrik dressing av äggula, vinäger, dijonsenap, socker, lök och kapris. Stek korvarna i lite matfett och servera dem till den underbara potatissalladen. Klart på under 30 minuter!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Blanda äggula, vinäger, socker, senap och vatten till en dressing i en stor bunke. Vispa ner oljan. Rör ner lök och kapris.
  4. Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter. Lyft upp dem och spola av i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Skiva den varma potatisen och lägg ner den i dressingen. Salta och peppra. Vänd ner bönorna.
  6. Stek korvarna i matfettet och servera dem till potatissalladen. Servera gärna bröd till måltiden.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på salsiccian, välj glutenfritt bröd. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 1 1/2 msk kapris
  • 150 g haricots verts
  • salt och peppar
  • 2 förp salsicciakorv (à 240 g)
  • 1 tsk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2325 kJ / 557 kCal