UNDER 15 MIN | Enkel

Salsa verde

Salsa verde är en härligt grön och smakrik sås, med smak av aromatiska örter, härlig sälta från sardeller och pigg syra från citron. Salsa verde passar utmärkt till grillat kött eller varför inte som en dip till fredagsmysets grönsaksstavar?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda sallad, gräslök, persilja, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en matberedare och mixa ihop.
  2. Smaksätt med citronsaft och salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kruksallad
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 4 sardeller
  • 1/2 dl olivolja
  • saft av pressad citron
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 501 kJ / 120 kCal