Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Salsa verde

Till stek och annat kött är detta recept på salsa verde ett vinnande tillbehör. Den gröna såsen gör du snabbt genom att mixa ihop alla ingredienser som bland annat huvudsallat, vitlök, kapris, sardeller och citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda sallad, gräslök, persilja, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en matberedare och mixa ihop. Smaksätt med pressad citronjuice och ev med salt och peppar.
  2. Servera till flankstek.

För alla

Såsen är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • 1 huvudsallat
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 4 sardeller
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 312 kJ / 75 kCal