Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Salsa verde

Salsa verde är smakrikt och lättlagat. Du kan använda salsa verde som sås, dressing eller dipp. Vitlök, dijonsenap och kapris ger god smak. Ruccola och basilika mixar du också ner.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa ruccola, basilika, dijonsenap och kapris.
  2. Pressa i vitlöken, häll i olivolja, vatten och citronjuice. Mixa och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Servera som sås eller dressing, eller som dipp till grönsaker eller bröd.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • ca 50 g ruccola
  • 1 kruka basilika
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.