Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Salsa verde

Salsa verde är en kall, rustik sås gjord på persilja, vitlök, sardellfiléer och pinjenötter. Passar utmärkt som dressing eller dipsås till kött, fisk, fågel eller grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort kanterna från brödet och smula sönder det i en bunke. Häll över vinägern och krama in den med rena händer. Låt stå i 10 minuter.
  2. Plocka persiljan och mixa den i en matberedare eller med en mixerstav tillsammans med brödsmulorna, vitlök, sardeller och rostade pinjekärnor. Häll i oljan medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt såsen stå i kyl, gärna över natten. Späd med lite vatten om den tjocknar. Servera till stekt, grillat eller kokt kött, fisk eller kyckling. Eller som förrätt med kokta ägghalvor och crema di balsamico.

För alla

Fri från mjölk, laktos, ägg och gluten, under förutsättning att man använder bröd som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 skiva dagsgammalt vitt bröd
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 krukor persilja
  • 2 delade vitlöksklyftor
  • 3 sardellfiléer
  • 2 msk pinjenötskärnor rostade i torr stekpanna
  • 1/2 dl olivolja
  • ev lite vatten till spädning
  • salt
  • nymalen peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 700 kJ / 170 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden