Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salade Niçoise med potatis

Det här är receptet på en Salade Niçoise som utöver att vara matig och enkel dessutom är vacker att se på. Sältan av tonfisk, sardeller och oliver möter den runda smaken av potatis och salladen får krispighet av tomater, sallad och färska örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Låt tonfisken och sardellerna rinna av.
  3. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i halva klyftor. Dela salladen i bitar.
  4. Blanda olja, vinäger, salt, peppar och örter i en stor skål. Lägg i lök, tomater, oliver, tonfisk och sardeller.
  5. Låt potatisen ånga av och skär den i klyftor. Rör ner potatis och sallad i skålen och rör om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 200 g)
  • 1 burk sardeller (à 50 g)
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 1 salladshuvud
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade örter (t ex persilja, rosmarin och timjan)
  • 16 svarta oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1691 kJ / 404 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer