Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffranspannkaka

Enkelt recept på gudomlig saffranspannkaka i ugn. Du gör ugnspannkakan av bland annat risgrynsgröt, saffran, mandel och grädde. Servera den härliga pannkakan med bär, frukt eller grädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i Risgrynsgröt- mjölkfri. Tillsätt grädden och blanda väl.
  3. Häll blandningen i en väl smord form eller flera små. Fyll inte ända upp eftersom smeten sväller.
  4. Grädda i ugnen ca 30 minuter tills smeten stelnat.
  5. Servera med bär eller frukt och ev grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats mjölkfri risgrynsgröt (à ca 600 g, se länk nedan)
  • 4 tsk majsstärkelse
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl hackad mandel (kan uteslutas)
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 dl havrebaserad grädde
  • mjölkfritt margarin till formen
Lägg till i inköpslistan