Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Saffranspannkaka

Ett något avancerat recept på utsökt saffranspannkaka perfekt till jul! Du gör pannkakan i ugn av bland annat rundkornigt ris, mjölk, saffran, ägg och sötmandel. Servera den ljuvliga kakan med bär och vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med salt och smör. Lägg i risgrynen. Koka upp på nytt. Sänk värmen och låt riset koka sakta i 10 minuter.
  2. Späd med hälften av mjölken och sjud gröten i 30-40 minuter. Låt gröten svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 °C. Stöt saffranet med sockerbiten. Blanda med resten mjölk och den kalla gröten. Rör sedan i ett ägg i sänder, sockret samt mandeln. Häll smeten i en smord form.
  4. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter.
  5. Till servering: Serveras ljummen med sylt eller bär och vispad grädde.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, mjölk och grädde mot mjölkfria alternativ, t ex Solhavre.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl rundkornigt ris
  • 14 dl mjölk
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 sockerbit
  • 4 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • ca 1 dl skalad hackad sötmandel
Till servering
  • bär eller sylt
  • vispad grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1560 kJ / 370 kCal
Fett: 20 g
Läs mer om näringsvärden