Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saffranskyckling

Ugnsbakad kyckling med sköna smaker av apelsin, saffran och vitlök. Du varvar ris, kyckling och en ljuvlig morotsblandning i en ugnssäker form. Garnera med persilja och servera med en klick frisk matyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skålla mandeln i kokande vatten. Dela mandeln.
  4. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Pressa juicen ur apelsinerna (spara skalen).
  5. Syltade apelsinskal: Skär bort skalet från apelsinerna i stora bitar. Koka upp skalen i vatten. Häll av vattnet och låt skalen svalna. Skrapa bort det vita från skalen med en sked och strimla dem fint. Gör ett andra uppkok med vatten och strösocker. Låt skalen sjuda i ca 15 minuter.
  6. Fräs mandel, morötter och vitlök i en stekpanna i 2 msk olivolja, ca 3 minuter. Tillsätt saffran och apelsinjuice. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda morotsfräset med riset samt de syltade apelsinskalen i en skål.
  7. Putsa kycklinglårfiléerna. Stek dem i 2 msk olja på medelvärme ca 4 minuter per sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skär filéerna i mindre bitar.
  8. Varva kycklingkött med ris- och morotsblandning i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Garnera med persilja och servera med matyoghurt till.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja).
Syltade apelsinskal: gluten-, mjölk- och äggfri.

Tips

Kycklinglårfiléerna går att byta ut mot 2 färdiggrillade kycklingar (för 6 port).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 dl sötmandel
  • 500 g morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 apelsiner
  • olivolja
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • salt och peppar
  • 900 g kycklinglårfilé
  • persilja till garnering
  • 4 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt till servering
Syltade apelsinskal
  • 2 apelsiner
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?