Saffranskyckling

17
2
Saffranskyckling

Ugnsbakad kyckling med sköna smaker av apelsin, saffran och vitlök. Du varvar ris, kyckling och en ljuvlig morotsblandning i en ugnssäker form. Garnera med persilja och servera med en klick frisk matyoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Saffranskyckling

Ingredienser

6 portioner
4 dl
långkornigt ris
1 dl
sötmandel
500 g
morötter
2
vitlöksklyftor
2
apelsiner
-
olivolja
1
paket saffran (à 1/2 g)
-
salt och peppar
900 g
kycklinglårfilé
-
persilja till garnering
4 dl
matyoghurt eller turkisk yoghurt till servering

Syltade apelsinskal

2
apelsiner
1 1/2 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt yoghurten mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja).
Syltade apelsinskal: gluten-, mjölk- och äggfri.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

Tips

Kycklinglårfiléerna går att byta ut mot 2 färdiggrillade kycklingar (för 6 port).

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Hanin

1/5/2021

Det här var ingen höjdare!

Jan

4/2/2006

Det borde väl stå att man skall sylta apelsinskal innan eller tidigt i receptet om man vill ha det. Nu kommer det som en liten överraskning när man håller på att laga maten. Men det var mycket gott utan också.

Testa liknande recept