Rotfruktssoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktssoppa

Gör din egna soppa på nyttiga rotfrukter. Denna rotfruktssoppa är ett enkelt, gott och billigt alternativ som passar utmärkt som middag en vanlig vardagskväll. Servera gärna tillsammans med ett gott surdegsbröd och en grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skala och skär rotfrukterna i större bitar. Fräs alla rotfrukter i olivoljan utan att de tar färg.
  2. Droppa i balsamvinäger och tillsätt en tredjedel av buljongen. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
  3. Häll över i en matberedare och mixa väl, eller mixa i grytan med mixerstav. Häll tillbaka blandningen i grytan och tillsätt resterande buljong. Smaka av med tryffelolja, peppar och ev salt.
  4. Garnera ev med det gröna på fänkålen och kanske lite finklippt färsk rosmarin.

Tips

Ett gott surdegsbröd med grönsallad och en rejäl skiva västerbottenost är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 rotselleri (2 st motsvarar ca 700 g)
  • 1 palsternacka
  • 1 fänkål
  • 1 stor potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 l hönsbuljong eller grönsaksbuljong för vegetarisk (tärning eller fond + vatten)
  • ev några droppar tryffelolja
  • salt och peppar
  • ev färsk rosmarin till garnering
Lägg till i inköpslistan