Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rotfruktsplättar med Västerbottensost

Det här receptet på rotfruktsplättar med Västerbottensost är härliga plättar som du gör på morötter, rotselleri, palsternackor, purjolök, potatismos, ägg och Västerbottensost. Servera med rimmat fläsk eller bacon och lingon. En idealisk och god rätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och ansa rotfrukterna och purjolöken. Riv rotfrukterna grovt på rivjärnet. Strimla purjolöken fint.
  2. Blanda potatismos med ägg och majsstärkelse. Vänd ner de rivna rotfrukterna och osten. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma smeten till plättar och lägg dem i en medelvarm panna med matfett och stek ca 3 minuter på varje sida.
  4. Servera rotfruktsplättarna med stekt rimmat fläsk eller bacon och lingon.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Kontrollera innehållet i pulvermoset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri (1 bit = ca 200 g)
  • 2 palsternackor
  • 1 liten purjolök
  • 3 dl potatismos överblivet hemlagat eller pulvermos
  • 2 ägg
  • 3/4 dl majsstärkelse
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar
  • 4 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?