Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rotfruktslasagne

Suveränt god vegetarisk lasagne med rotfrukter och cottage cheese. Fräs morötter, rotselleri och palsternacka hackad i tärningar med kryddor och buljong. Rotfruktslasagnen smakar som bäst med en fräsch sallad på sidan om.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka lökarna. Skala morötter, palsternacka och rotselleri. Skär alla rotsakerna i tärningar.
  3. Fräs lök och rotsaker i olja i en stekpanna. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, vatten, oregano, basilika, salt, svartpeppar. Låt koka ca 5 minuter.
  4. Blanda cottage cheese med mjölk. Smörj en ugnssäker form. Varva rotfruktssås, lasagneplattor, cottage cheese-mjölk-blandningen och riven ost. Strö på riven ost överst. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 burk naturell cottage cheese (à 250 g)
  • 2 dl mjölk
  • 8 lasagneplattor
  • 2 dl riven ost
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?