Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rotfruktsgratäng

Denna rotfruktsgratäng är krämig och fantastiskt god som tillbehör. Med potatis, morötter, palsternacka och fetaost får gratängen höstiga smaker. Servera med rökt kött eller korv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala rotfrukterna och löken. Skär rotfrukterna i ca ½ cm tjocka skivor. Skiva löken.
  3. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg ner rotsakerna och kryddorna. Låt koka ca 10 minuter.
  4. Skär eller smula osten i mindre bitar.
  5. Varva rotfrukterna med löken och osten i en ugnssäker form.
  6. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  7. Servera gratängen med rökt kött eller korv samt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot mjölkfri Sour Supreme (innehåller soja) och krydda den efter smak.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Byt ut fetaosten mot getost. Strö över bladpersilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 rödlök
  • 3 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g fetaost (max 10%)
Tillbehör
  • korv, kassler eller rökt skinka
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan