Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rotfrukter i ugn med halloumi

Rotfrukter i ugn med halloumi som steks krispig i stekpannan blir en god symfoni av sälta och sötma. Det här är ett härligt tillbehör till kött och fågel men passar lika bra att servera som en egen vegorätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 175°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i stavar och rödlöken i klyftor. Lägg i en form eller långpanna, ringla över olivolja.
  3. Sätt in i ugnen i 35-40 minuter, rör ett par gånger under tiden.
  4. Lägg på timjanskvistarna de sista 5 minuterna, salta och peppra.
  5. Tärna och stek halloumin gyllenbrun på medelvärme i lite olivolja. Fördela halloumin över de nyrostade rotfrukterna före servering.
  6. Bjud som egen rätt eller som tillbehör till stekt eller grillad kyckling, fläsk eller fisk.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Recept och bild i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 palsternackor
  • 4 morötter
  • 1/2 rotselleri
  • 2 rödlökar
  • 1 msk jungfruolivolja (gärna Extra Classico)
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 paket halloumiost (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1325 kJ / 317 kCal