Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostade sötpotatisklyftor

Rosta klyftor av sötpotatis nästa gång du vill ha ett gott tillbehör till köttet. Kanel ger sötpotatisklyftorna en spännande smak och passar utmärkt med rosmarin. De är också goda att ha som bas i en rotfruktssallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skrubba sötpotatisen noga, skär i klyftor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, kryddor, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen 15–20 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 757 kJ / 181 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept