Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor

Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
7Klimatsmart
Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor

Salsa verde är supergott, och sätter verkligen guldkant på vilken rätt som helst. Smakerna från dijonsenap, vitlök, persilja, kapris och vitlök binder ihop de rostade rotfrukterna med bönorna och ärtskotten perfekt. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2021

Rostade rotfrukter med salsa verde och vita bönor

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
200 g  rotselleri
2   palsternackor (à ca 140 g)
1   morot
500 g  brysselkål
2 msk  rapsolja
1 tsk  timjan
salt
peppar
1 1/2   rödlök

Salsa verde

1   huvudsallad
1   förp färsk persilja (à 20 g)
1/2   förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 msk  dijonsenap
2 msk  kapris
3 msk  rapsolja
2 msk  vatten
1   pressad vitlöksklyfta
1   förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2   förp ärtskott (à 100 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Det var gott men var snarare till 8 portioner och inte fyra! Så mycket mat haha :)

Malou

2022-06-30

Bra kombination av smaker. Skulle mixa in lite ruccola i salsan nästa gång. Tyckte den var lite mesigt.

Christian

2021-10-27

Fantastiska smaker tillsammans. Väl värt förarbetet. Eftersom vi inte hade huvudsallad hemma, bytte vi den mot bladspenat, jag tror inte det var någon nackdel, tvärtom.

Stefan

2021-10-07

Näringsvärde per portion

Energi2381 KJ / 569 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varm bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kejsargryta med kassler
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med brysselkål och pestodressing
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga