Rostade kryddiga kikärter

41
14
Rostade kryddiga kikärter

Kikärtor som rostats i ugnen är urläckert och superenkelt som snack eller drinktilltugg. Rosta kikärtorna i vitlöksolja och krydda med paprikapulver för kryddig smak och fin färg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Rostade kryddiga kikärter

Ingredienser

6 portioner
2
burkar kikärtor (à 400 g)
4
vitlöksklyftor
1/2 dl
olivolja
2 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Kikärterna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Julia

2020-01-27

Missade saltet och skippade vitlöken. Blev lite tråkiga utan saltet, nästa gång ska jag komma ihåg saltet. Gjorde som Minnie och körde 180°C varmluft i 40 min utan att det poppade eller blev bränt.

Minnie

2018-11-30

Inget poppade här! Men jag körde varmluft 180° i 40-45 min !

Filip

2018-10-28

Tack! Verkligen tack så mycket... Troligtvis för hög temp i detta recept vilket innebär att hela ugnen behöver grovrengöras av exploderande kikärtor. Nu är det olivolja och vitlök i hela ugnen och på ugnsglaset.

Redaktionen ICAse

2018-11-05

Hej Filip! Kikärtor kan poppa. Man skulle kunna täcka med bakplåtspapper, men då blir de inte lika krispiga. Men om man är rädd om ugnen så kan man lägga på bakplåtspapper när de första ärtorna poppar. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1005 KJ / 240 kCal
Fett 11 g
Salt 0.83 g
Kolhydrater 22 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept