Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rostade kryddiga kikärter

Kikärtor som rostats i ugnen är urläckert och superenkelt som snack eller drinktilltugg. Rosta kikärtorna i vitlöksolja och krydda med paprikapulver för kryddig smak och fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Spola av kikärterna och låt dem rinna av.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med oljan.
  4. Häll ärterna i en långpanna. Häll vitlöksolja över och rör runt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, skaka då och då.
  5. Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med paprikapulver.

    Varning för att kikärtorna kan "poppa" i ugnen.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Kikärterna kan förvaras i ca 1 vecka om de ligger i en burk med lock i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1005 kJ / 240 kCal