Rostad pumpa med fetaost och oregano

10
2 Klimatsmart
Rostad pumpa med fetaost och oregano

Det finns massor av sätt att tillaga pumpa – och här kommer ett av dem. Pumpan rostas ihop med olivolja, salt och peppar i ugnen medan potatis kokas på plattan. Till detta görs en härlig bönsallad innehållande rödlök, vitlök och spenat. Servera med fetaostkräm och toppa med färsk oregano!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2020

Rostad pumpa med fetaost och oregano

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
butternutpumpa (à ca 700 g)
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
65 g
babyspenat
150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt
1/2
kruka oregano

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Mathilda

3/8/2020

Jättegod! Dock lite tråkig potatis, hade vart najs o göra något mer med den.

Alexandra

2/8/2020

Vilka smakkombinationer,otroligt gott

Redaktionen ICAse

2/10/2020

Tack Alexandra! Vad roligt att du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2312 KJ / 552 kCal
Fett 23 g
Salt 2 g
Kolhydrater 62 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept