UNDER 45 MIN | Medel

Rostad pumpa med fetaost och oregano

Det finns massor av sätt att tillaga pumpa – och här kommer ett av dem. Pumpan rostas ihop med olivolja, salt och peppar i ugnen medan potatis kokas på plattan. Till detta görs en härlig bönsallad innehållande rödlök, vitlök och spenat. Servera med fetaostkräm och toppa med färsk oregano!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Koka potatisen.
  3. Dela pumpan och skrapa ur kärnhuset. Skär pumpan i bitar och blanda med olivoljan och krydda med salt och peppar. Häll ut pumpan på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Skala och skiva rödlöken och vitlöken. Blanda lök och vitlök med olivoljan, salt och peppar.
  6. Blanda löken med spenaten och bönorna.
  7. Smula fetaosten och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  8. Strö oreganon över pumpan och servera med bönsallad, potatis och yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och yoghurt.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt till mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 butternutpumpa (à ca 700 g)
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 kruka oregano

Näringsvärde
Per portion

Energi 2312 kJ / 552 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept