Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad pumpa

Enkelt och smakfullt recept på rostad pumpa. Den rostade pumpan smakar kraftfullt och ljuvligt tack vare smakhöjare som vitlök, bladpersilja, olivolja och lite peppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala pumpan, dela den på mitten och kärna ur den. Skär pumpan i 3 cm tjocka klyftor. Ställ klyftorna i en ugnssäker form.
  3. Pressa vitlöken och hacka bladpersiljan, blanda med oljan och häll detta över pumpaklyftorna. Salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg pumpa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 460 kJ / 110 kCal