Rostad potatis med dragonkräm och kalkonfilé

3
1
Rostad potatis med dragonkräm och kalkonfilé

Ugnsrostad potatis är lätt att laga och lätt att gilla. Släng på lite grönt och servera med stekt kalkonfilé och du har en komplett och näringsrik rätt. Blanda ihop en örtig dragonkräm, gjord på smetana, dragon, vinäger, salt och peppar, som barnen kan doppa potatisen i.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Rostad potatis med dragonkräm och kalkonfilé

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna Amandine)
1 msk olja
salt
peppar
1/2 påse fryst grönmix (à 500 g)
2 dl smetana
1 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
450 g kalkonfilé
1 msk smör eller olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Tips

Häll såsen över den stekta kalkonen i stekpannan och låt det bli varmt.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Magnus

2020-12-11

Riktigt gott men lite lite kalkon om det är räknat på 4 Pers. Öka mängden kalkon. Dragonen framträdde inte riktigt så mycket som jag hoppats. Dubblade mängden och lät den stå en stund till. Riktigt schysst alt till Bea.

Näringsvärde per portion

Energi 2472 KJ / 589 kCal
Fett 29 g
Salt 1 g
Kolhydrater 44 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden