Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad majssalsa

Rostad majssalsa är en smakrik röra på chili, vitlök, koriander, paprika, majs och rödlök, som kan serveras med grillad entrecôte med bbq glaze och rostad färskpotatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av majskornen från kolvarna. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur chilin och paprikan, strimla chilin och tärna paprikan.
  2. Rosta majskornen i oljan tills det börjar dofta popcorn. Tillsätt lök, chili och paprika och fräs med ca 1 minut. Rör ner socker och vinäger. Ta av från värmen.
  3. Skär bort rotstocken från tomaterna och dela dem. Krama ur kärnorna och skär tomaterna i tärningar. Blanda dem i majsblandningen, smaksätt med salt, peppar och ev hackad koriander.
  4. Servera majssalsan med grillad entrecôte med bbq glaze och rostad färskpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska majskolvar
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 röd paprika
  • 3 msk majsolja
  • 1 tsk rårörssocker
  • 2 tsk vinäger
  • 2 tomater
  • salt och svartpeppar
  • ev 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan