Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rostad majssalsa

Gör snabbt och enkelt en egen salsa till nachosen. Majs, chili och vitlök rostas i ugnen och mixas därefter ihop med bland annat soltorkade tomater. En annorlunda och spännande salsa.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majsen rinna av. Lägg dem i en långpanna tillsammans med vitlöksklyftorna och chilifrukten.
  2. Rosta 10-15 minuter i ugnen, 200 °C. Rör om då och då. Låt svalna något.
  3. Lägg majsblandningen i matberedaren. Mixa med de soltorkade tomaterna, marinadolja från tomaterna, citronjuicen. Salta och peppra. Krydda eventuellt med koriander och/eller persilja.
  4. Servera till nachos.

Ingredienser

  • 1 burk majskorn (à 300 g)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk grovhackad färsk röd chilifrukt
  • 4 marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk marinad olja
  • 1 msk citronjuice
  • salt och peppar
  • ev koriander
  • ev persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?