UNDER 45 MIN | Medel

Rostad blomkål och kikärter med avokadoröra

Smaksätt kvällens blomkål med vitlök, spiskummin och paprikapulver innan den tillsammans med kikärterna får rostas i ugnen. Under tiden blandar du ihop en krämig och lite het avokadokräm, vilken även adderar syra till rätten. Med nötiga pumpafrön, cosmopolitansallad och bulgur är nu kvällens middag serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostad blomkål: Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  3. Ansa och skär blomkålen i små buketter och stammen i små tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  4. Pressa vitlöken i oljan i en stor bunke. Lägg ner blomkål, paprika och kikärter tillsammans med spiskummin, paprikapulver och salt. Blanda väl.
  5. Häll ut blandningen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter. Rör om på plåten då och då.
  6. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Avokadokräm: Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur avokadoköttet och lägg i en skål. Pressa i juice från limen. Dela, pilla bort kärnorna och hacka chilin. Skär tomaterna i tärningar och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  8. Till servering: Skär salladen i bitar.
  9. Servera blomkålsrostet och bulgurn med avokadoröran samt salladen. Strö över pumpafrön.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad blomkål
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 blomkålshuvud (à ca 700 g)
  • 200 g spetspaprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 port bulgur
Avokadokräm
  • 2 avokador
  • 1 lime
  • 1 röd peppar (chili)
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 1 förp cosmopolitansallad
  • 1/2 dl pumpafrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 2228 kJ / 531 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept