Rostad blomkål och kikärter med avokadoröra

18
4 Klimatsmart
Rostad blomkål och kikärter med avokadoröra

Smaksätt kvällens blomkål med vitlök, spiskummin och paprikapulver innan den tillsammans med kikärterna får rostas i ugnen. Under tiden blandar du ihop en krämig och lite het avokadokräm, vilken även adderar syra till rätten. Med nötiga pumpafrön, cosmopolitansallad och bulgur är nu kvällens middag serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2020

Rostad blomkål och kikärter med avokadoröra

Ingredienser

4 portioner

Rostad blomkål

1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1
blomkålshuvud (à ca 700 g)
200 g
spetspaprika
2
vitlöksklyftor
2 msk
olja
1 tsk
spiskummin
1 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
salt
4
port bulgur

Avokadokräm

2
avokador
1
lime
1
röd peppar (chili)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
-
salt
-
peppar

Till servering

1
förp cosmopolitansallad
1/2 dl
pumpafrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscous mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Bo

2021-01-09

Riktigt gott! Vi hoppade över salladen och pumpafrön utan att sakna det.

Julia

2020-02-20

Jättegott och hyfsat enkelt att laga!

Anna

2020-02-13

Supergott! Tog dock lite mer av kryddorna. Hade även sojabönor till salladen för att öka proteinet.

Näringsvärde per portion

Energi 2228 KJ / 531 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept