Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rökt laxtårta

(177)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Denna rökta laxtårta är verkligen en given succé till bjudningar och festliga tillfällen. Tårtans botten är läcker kavring och ovanpå finner du räkor, dill, hummerfond, crème fraiche och rökt lax.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g kavring
  • 25 g smör eller margarin
  • 3 gelatinblad
  • 400 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk pressad citroner
  • 1 msk hummerfond
  • 1 krm vitpeppar
  • 6 skivor rökt lax
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör kavringen och smält matfettet i en mixer. Platta ut massan i en springform ca 20 cm i diameter (för 8 port).
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Kör räkorna hastigt i en mixer. Blanda crème fraiche, rödlök, dill, citron och hummerfond i en bunke och tillsätt sedan räkhacket.
  4. Smält gelatinbladen, rör ner dem i blandningen och häll smeten på kavringsbotten i springformen. Låt tårtan stelna 3-4 timmar i kyl.
  5. Dekorera med laxskivorna. Lägg skivorna så att de täcker tårtan och spara någon skiva till att forma en ros av vid servering.

För alla

Kontrollera innehållsförteckningen för fonden noga, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett.
Gör mjöljproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett.